Caravana ECOTIC ajunge pe 15 ianuarie 2015 si la Scoala Gimnaziala „Anton Pann ” Ploiesti

Publicat pe Actualizat pe

CARAVANA ECOTIC este titlul proiectului pentru care ECOTIC a primit co-finantare prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene pentru constientizarea populatiei privind reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Proiectul se desfasoara in perioada noiembrie 2014 – iunie 2016 la nivel national.

20141112_102426
Elementul central al Caravanei este o autoutilitara transformata intr-o expozitie mobila, cu dimensiunile de aproximativ 8 m lungime si 5,4 m latime (in momentul desfasurarii acesteia)
. In aceasta sunt expuse diverse tipuri de echipamente electrice si electronice descompuse, evidentiindu-se in scop educativ componentele acestor deseuri. Explicatiile, filmele si jocurile care se regasesc in aceasta Caravana au ca scop educativ determinarea celor care vor vizita muzeul mobil sa actioneze corect in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, punand accent pe beneficiile reciclarii, dar si efectele negative ale substantelor periculoase continute in DEEE.

 

Ce presupune Campania Zilele ECO in Scoala Ta?

20141122_122536Campania „ZILELE ECO IN SCOALA TA!” presupune participarea scolilor si a comunitatilor din care acestea fac parte prin profesori, elevi cat si familiile acestora in activitatile cu specific ecologic desfasurate de institutia de invatamant implicata in campanie. Punctul culminant al acestei Campanii il reprezinta vizita Caravanei ECOTIC .                           In Scoala Gimnaziala ” Anton Pann” din Ploiesti caravana va ajunge in dimineata zilei de 15 ianuarie 2015 si va stationa pe durata intregului program al elevilor. (8.30-15.00) . Elevii scolii noastre vor vizita aceasta caravana dupa un program stabilit si care este afisat la avizier . Elevii vor intra pe clase si insotiti de cadrele didactice vor desfasura ore de educatie ecologica. Coordonatorul acestui program este domnul profesor Leonard Cotac .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s